About Us

ΠΡΟΦΙΛ


Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ ΖΑΧΑΡΩΔΗ Α.Ε. είναι μια αμιγώς ελληνική εταιρεία. Δραστηριοποιείται σε ολόκληρη την Ελλάδα και έχει ισχυρή παρουσία στο βαλκανικό και ευρωπαϊκό χώρο.
Παράγει, εισάγει και εμπορεύεται γλυκά προϊόντα-snack, καραμέλες, ζαχαρώδη, σοκολάτες καθώς προσφέρει και εξειδικευμένες και εξατομικευμένες υπηρεσίες.
Η εταιρεία διαθέτει δίκτυο πωλήσεων και αντιπροσώπων σε όλη Ελλάδα και το εξωτερικό.
Πελάτες της είναι super-markets, malls, επιχειρήσεις εστίασης-catering, καταστήματα ψιλικών, περίπτερα, ξενοδοχεία, κατασκηνώσεις, παιδότοποι, κάβες ποτών, οίκοι γάμων και βαπτίσεων κ.α.
Ακόμη παρέχει διαφημιστικές λύσεις και προϊόντα προώθησης σε εταιρείες που επιθυμούν πρωτότυπη διείσδυση στους πελάτες-καταναλωτές.

Το 1948 ιδρύεται η παραδοσιακή οικογενειακή εμπορική επιχείρηση, με έδρα το ιστορικό εμπορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης. Αρχικά εμπορεύεται ζαχαρώδη είδη, καραμέλες, σοκολάτες ως αντιπρόσωπος (ΙΟΝ, Παπαδοπούλου κ.α. . Μέχρι το 1960 προστέθηκε και βιοτεχνική ιδιότητα, με παραγωγή παραδοσιακών γλυκών σοκολάτας.

Το 1985 αλλάζει το ιδιοκτησιακό καθεστώς και περιέρχεται στο κο Νικόλαο Φεσσά. Εισέρχεται δυναμικά στο χώρο του χονδρεμπορίου με εισαγωγές και εξαγωγές πρωτοποριακών προϊόντων. Επιτυγχάνει την αποκλειστική εισαγωγή επώνυμων προϊόντων και αναπτύσσεται σε Franchisor. Έως το 1992 αναπτύσσονται 30 καταστήματα ανά την Ελλάδα με την ονομασία Caramelini.

Το 1994 αλλάζει νομική μορφή και από ατομική επιχείρηση μετατρέπεται σε Α.Ε. με πρόεδρο τον κύριο Νικόλαο Φεσσά. Το 1998 βρίσκει την εταιρεία με παρουσία σε ολόκληρη την Ελλάδα και με διείσδυση των προϊόντων της στο 90% όλων των Super Markets.

Το 2000 η έδρα της εταιρείας μεταφέρεται στη Σίνδο Θεσσαλονίκης σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 2.500 τ. μ. σε συνολικό ιδιόκτητο χώρο 6.500τ.μ
Σήμερα η εταιρεία απασχολεί 55 εργαζόμενους με κύκλο εργασιών περί τα 4 εκατομμύρια ευρώ.

Δομή εταιρείας

 • Τμήμα διοίκησης 5 εργαζόμενοι
 • Τμήμα εισαγωγών 3 εργαζόμενοι
 • Τμήμα marketing 3 εργαζόμενοι
 • Τμήμα πωλήσεων-διανομής, 6 πωλητές και 18 πωλητές-διανομείς
 • Τμήμα παραγωγής 10 εργαζόμενοι
 • Τμήμα αποθήκης-logistics 10 εργαζόμενοι

Υποδομές-Μέσα-Πόροι

 • Ιδιόκτητες κτιριακές και αποθηκευτικές εγκαταστάσεις 6.500τ. μ.
 • 18 ιδιόκτητα φορτηγά αυτοκίνητα
 • 10 ιδιωτικής χρήσης επιβατηγά αυτοκίνητα-χρονομίσθωση
 • Ίδια κεφάλαια κίνησης 85%
 • Εξυπηρετούμενος τραπεζικός δανεισμός 15%

Προϊόντα και υπηρεσίες
Η εταιρεία μας εισάγει προϊόντα, από Γαλλία, Βέλγιο, Ολλανδία, Αγγλία, Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία, Πολωνία, Τουρκία, Ρουμανία, ΠΓΔΜ καθώς και εξάγει προς τις ίδιες χώρες προϊόντα.

Επίσης παράγει αποκλειστικά χειροποίητες καραμέλες και γλειφιτζούρια χωρίς πρόσθετα, καραμελωμένο φρέσκο μήλο, παραδοσιακά παστέλια, παστελόπιτες, γενικώς είδη γευστικής τέρψης, καθώς και ιδιαίτερα φασόν πελατών. Η πλούσια γκάμα των προϊόντων της εταιρείας περιλαμβάνει εκλεκτές επιλογές Ελληνικών παραδοσιακών προϊόντων όπως παστέλια και
οκολάτες-οίκων, γλυκά κουταλιού, σιροπιαστά. Ακόμη ζελίνια χωρίς γλουτένη, μασμέλος, μαστίχες, pop-corn, σοκολατοειδή, σοκολάτες, παστέλια, καραμέλες, γλειφιτζούρια, μικρά παιχνίδια, κουκλάκια, εποχιακά εορταστικά είδη.

Η εταιρεία μας είναι αποκλειστικός αντιπρόσωπος για την Ελλάδα των επώνυμων γρανιτών της Polaretti από φυσικό χυμό φρούτων με παστερίωση και χωρις συντηρητικά και χωρίς γλουτένη.

Κύριως προμηθευτής μας
Fini – Spain.
Bulgari Agostino – Ιταλία με τη μεγαλύτερη γκάμα σε marshmallows.

Στόχος-όραμα: Η ανάπτυξη της εταιρείας ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ ΖΑΧΑΡΩΔΗ Α.Ε. οφείλεται και ορίζεται από το όραμα του προέδρου μας κου Νικολάου Φεσσά.
Η ανθρωποκεντρική νοοτροπία διοίκησης, η άψογη ικανοποίηση των πελατών καθώς και τα υψηλής ποιότητας πρωτοποριακά προϊόντα, είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν αυτό το όραμα και τη πορεία μας, από την ίδρυση της εταιρείας.
Στόχος των ανθρώπων της εταιρείας μας είναι η διατήρηση της πρώτης θέσης στο κλάδο.

Χαρακτηριστικά-κοινωνικό προφίλ
Οι συνεχείς επενδύσεις ανάπτυξής μας, έχουν σαν αποτέλεσμα την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, γεγονός που καταδεικνύει την κοινωνική ευαισθησία της εταιρίας και το υψηλό αίσθημα αλληλεγγύης.
Αποτέλεσμα της φιλοσοφίας που μας χαρακτηρίζει, είναι η συνεχής εξέλιξη των ανθρώπων μας, με διαρκή εκπαίδευση για τη βελτίωση των γνώσεων και των ικανοτήτων τους.
Στόχος μας είναι, το ανθρώπινο δυναμικό μας να αντιμετωπίζει την εργασία ως μία διαδικασία απόκτησης γνώσεων, εμπειριών και κοινωνικοποίησης, μέσα από την συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με συναδέλφους, πελάτες και συνεργάτες. Παράλληλα, στοχεύουμε να προσφέρουμε στους πελάτες μας, συμβουλευτική εκπαίδευση, ώστε να βελτιώνουν και να αναπτύσσουν την
απόδοση τους σε μία συνεχώς μεταβαλλόμενη αγορά, η οποία χαρακτηρίζεται από ραγδαίες εξελίξεις.
Επιπροσθέτως, βρισκόμαστε σε μία διαρκή αναζήτηση ευκαιριών καθώς και καινοτόμων προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας, που θα ενισχύουν το ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα.
Η έντονη διαφοροποίηση μας, θα μας επιτρέψει να συνεχίσουμε να οδηγούμε τις εξελίξεις στον κλάδο μας και να πορευόμαστε σταθερά προς το μέλλον.

Διακρίσεις

Το 2010 η εταιρεία μας αξιολογήθηκε ( ICAP GOUP ) ως μια από τις πιο ισχυρές στο κλάδο εταιρίες στην Ελλάδα (δυνατότητα ένταξης στην κοινότητα έχει μόνο 1 στις 10 επιχειρήσεις στην Ελλάδα), έτοιμη να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις των καιρών και με ιδιαίτερα υψηλή πιστοληπτική ικανότητα.

diakriseis

Πιστοποιήσεις
Διαθέτει πιστοποιητικό ISO 9001 2000 καθώς και HACCP

Espa Banner GR
Espa Banner EN