About Us

PROFILE


1948 – 1985

Η CAMELOT ιδρύθηκε το 1948 με την μορφή εμπορικού καταστήματος στη Θεσσαλονίκη που διακινούσε ζαχαρώδη είδη. Μέχρι το 1960 είχε εξελιχθεί σε βιοτεχνία με δική της παραγωγή.

1985 – 2000

Tο 1985 αλλάζει μορφή και ιδιοκτήτη και προσφέρει λύσεις στους συνεργάτες της για πωλήσεις με την μορφή νέων και πρωτότυπων προϊόντων. Το 1987 εισέρχεται στο χώρο του χονδρεμπορίου και με αποκλειστική εισαγωγή προϊόντων καταφέρνει να αναπτυχθεί δυναμικά. Το 1992 δημιουργούμε franchising με την ονομασία Caramelini στο οποίο υπάγονται 30 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα.

Το 1994 αλλάζουμε νομική μορφή και κινούμαστε πλέον ως Α.Ε. με κύριο μέτοχο τον κύριο Φεσσά, ενώ μέχρι το 1995 τα προϊόντα τις εταιρίας έχουν εξαπλωθεί σε όλη την Ελλάδα. Το 1998 ξεκινάμε μια σειρά από συνεργασίες με τις αλυσίδες των Super Market και μέσα σε τρία χρόνια τα προϊόντα μας υπάρχουν στο 90% όλων των Super Market.

2000 – 2011

Το 2000 μεταφερόμαστε στη Σίνδο Θεσσαλονίκης σε ιδιόκτητο χώρο 6,500 τ.μ. σε ένα κτήριο 1,450τ.μ. με προοπτική επέκτασης του κτιρίου 800τ.μ. Το 2007 με 4 ιδιόκτητα φορτηγά ex – vans ξεκινάμε τις απευθείας πωλήσεις σε σημεία λιανικής όχι μόνο στον νομό Θεσσαλονίκης αλλά και σε άλλους νομούς.

2011 – σήμερα

Στις αρχές του Μαρτίου ξεκίνησαν οι εργασίες επέκτασης της αποθήκης κατά 320τμ και πρόκειται να ολοκληρωθούν τέλος Ιουνίου.

Οι υψηλοί στόχοι που η εταιρία έθετε πάντα στον εαυτό της σε συνδυασμό με την ύπαρξη φιλικού κλίματος στο χώρο εργασίας και τη συνεχή βελτίωση της εξυπηρέτησης προς τους συνεργάτες μας, αλλά και η διαρκής αναζήτηση νέων προϊόντων οδήγησαν την εταιρία στην μέχρι τώρα εξέλιξη της με κύκλο εργασιών το 2009 3,5εκ ευρώ και το 2010 3,75εκ ευρώ. Το 2010 τα Μακεδονικά Ζαχαρώδη αναγνωρίστηκαν από την ICAP Group ως μια από τις πιο ισχυρές εταιρίες στην Ελλάδα, έτοιμη να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις των καιρών και επιβεβαιώνοντας ότι η πιστοληπτική μας ικανότητα είναι πραγματικά υψηλή. Δυνατότητα ένταξης στην κοινότητα έχει μόνο 1 στις 10 επιχειρήσεις στην Ελλάδα.

Στον Ελλαδικό χώρο ανήκουμε στους πρωτοπόρους στον κλάδο μας και συνεχίζουμε τις προσπάθειες για διαρκή βελτίωση των υπηρεσιών μας. Ήδη προχωρήσαμε στην απόκτηση του Ευρωπαϊκού πιστοποιητικού ISO 9001: 2000 και HACCP, για να εξασφαλίσουμε τα επίπεδα ποιότητας που επιθυμούμε. Φροντίζουμε με ενδοεταιρικά σεμινάρια αλλά και με σεμινάρια από εξωτερικούς φορείς να εκπαιδεύουμε το προσωπικό μας για να βρισκόμαστε πάντα δίπλα στους συνεργάτες μας με λύσεις στα τυχόν προβλήματά που θα αντιμετωπίσουν χτίζοντας με αυτόν τον τρόπο ένα σύστημα ολοκληρωμένης εξυπηρέτησης.

Εισάγουμε τα προϊόντα μας από Γαλλία, Ολλανδία, Βέλγιο, Αγγλία, Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία, Ρουμανία, Πολωνία, Τουρκία και Fyrom (ζελίνια, μασμέλος, σοκολατοειδή, pop-corn, μαστίχες). Ταυτόχρονα διαθέτουμε και μια πλούσια γκάμα ελληνικών προϊόντων όπως παστέλια, σοκολατοειδή, γλυκά του κουταλιού, σιροπιαστά ,γλυφιτζούρια και καραμέλες. Τέλος, τα ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ ΖΑΧΑΡΩΔΗ Α.Ε. είναι ο επίσημος αντιπρόσωπος για την Ελλάδα και την Κύπρο της σειράς προϊόντων Barbie που λάνσαρε πρώτη στην ελληνική αγορά με θεαματικά αποτελέσματα.

Παρ’ όλη την ύφεση της αγοράς συνεχίζουμε την ανοδική μας πορεία και ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία και προσμονή, έχοντας ως σύμμαχο την 63χρονη εμπειρία μας, αλλά και την θέλησή μας να προσφέρουμε νέα, καλύτερα προϊόντα και υπηρεσίες στους συνεργάτες μας.

Γενικός Διευθυντής,

Φεσσάς Νικόλαος